En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Treball, Chakir El Homrani.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha anunciat que el fons creat pel Govern per als treballadors amb càrregues familiars més afectats per la crisi de la covid-19 ja s'han esgotat.

Segons ha dit, s'han tramitat 98.443 sol·licituds i s'han abonat 28.847 prestacions. "Mai hi havia hagut una ajuda que arribés a 100.000 unitats familiars que s'esgotés amb tanta rapidesa.

Això demostra que era una ajuda necessària i ha de permetre liquiditat a les famílies", ha comentat El Homrani, que ha afegit que el decret fixava que en set dies s'havien de resoldre les sol·licituds i en set més el pagament.

L'ajut de 200€ per a persones afectades per la crisi econòmica de la covid-19 estava destinada a famílies que poguessin acreditar que en el seu conjunt havien patit una reducció superior al 30% en els ingressos del mes de febrer, i que, a més a més, no hagin cobrat, entre març i abril, més de 2098,3 euros. En total, el Govern hi ha destinat 20 milions d'euros.

D'altra banda, El Homrani ha detallat que el 95% del pressupost per a ajudes als autònoms ja s'ha executat, concretament 7.153.000 euros dels 7,5 milions d'euros previstos. Quant al nombre de sol·licituds, ja s'han resolt 7.886 de les 9.861 presentades, xifra que representa el 80%. D'aquestes 7.886, el 90% han estat resoltes positivament, mentre que en un 2% hi ha requeriments per manca d'informació que no permetien calcular la quantitat de l'ajuda, mentre que un 8% han estat rebutjades perquè no complien el requeriment.

Segons el conseller, la quantitat mitjana de l'ajuda per als autònoms s'ha situat en els 889 euros de mitjana, amb un import mínim de 530 euros i un màxim de 2.000.

Per àmbits de sectors i activitats, els vinculats al comerç al detall, com la venda de vehicles aa motor, botigues de roba o sabateria, són els que han demanat més ajudes amb un 17,08% del total; seguit de perruqueries i centres d'estètica, amb un 16,9%, i de bars i restaurants, amb un 13%. D'altra banda, per territoris, els 77,73% de les ajudes s'han concentrat a la demarcació de Barcelona; el 8,52% a les comarques de Girona, el 6,48% al Camp de Tarragona; el 4,37% a les terres de Lleida i el 2,90% a les Terres de l'Ebre.

El Homrani ha presentat aquestes dades aquest dijous al matí durant la presentació de la convocatòria d'ajuts per un import superior a 74 milions d'euros per a treballadors discapacitats o malalties mentals.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS