En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Seguretat Social ha concedit la prestació extraordinària per cessament d'activitat a 203.918 autònoms catalans, amb una taxa de cobertura del 37,22%.

Al conjunt de l'Estat, s'han reconegut 1,3 milions de prestacions extraordinàries, que segons el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social, representa el 92% dels 1,42 milions que van demanar l'ajuda fins el 12 de maig.

Del total, només s'ha denegat el 3,1% i el 4,6% es troba en tràmit. Els sectors amb més beneficiaris són el comerç, seguit de l'hostaleria i la construcció, mentre que les comunitats amb més receptors són Andalusia, Catalunya i Madrid.

Per demarcacions, a la de Barcelona s'han concedit 147.660 prestacions, seguit de la de Girona (22.610), la de Lleida (11.664) i la de Tarragona (21.984). Les taxes de cobertura han estat d'un 37,29%, un 37,91%, un 30,15% i un 41%, respectivament.

Tenen accés a aquesta prestació, que és d'un mínim de 661 euros, qualsevol treballador per compte propi inscrit en el règim corresponent que va veure com la declaració de l'estat d'alarma el va obligar a tancar el seu negoci o bé la seva facturació va veure més d'un 75% respecte la mitjana mensual del semestre anterior.

En el cas d'alguns col·lectius com el règim agrari, del mar o de la cultura i l'espectacle el període de càlcul s'adapta a les especificitats de cada sector.

D'altra banda, la Tresoreria General de la Seguretat Social ja ha tornat la part corresponent de les quotes de març a 272.749 autònoms de tot l'Estat (44,7 milions d'euros) que tenien la prestació concedida.

En les pròximes setmanes, també es faran les devolucions de les cotitzacions d'abril a aquells a qui se'ls va reconèixer després que es fes l'ordre de cobrament.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS