En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'embassament de Susqueda.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana de l'Aigua ha celebrat aquest dijous la comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, un òrgan de participació que fixa la reserva d'aigua per als propers 6 mesos.

S'ha decidit establir una reserva d'aigua propera als 285 hm3. Concretament, aquesta xifra es reparteix entre 125,7 hm3 provinents de la conca del riu Llobregat i 159,1 hm3 de la conca del Ter.

En un comunicat, l'ACA explica que les principals demandes del període que va de l'abril al setembre són l'abastament domèstic i el reg agrícola. D'altra banda, l'ACA també ha fixat una reserva del riu Foix (Anoia) superior als 1,1 hm3.

En un comunicat, l'ACA explica que la major part dels volums reservats per als propers sis mesos -192,2 hm3- són per al subministrament urbà (108,6 hm3 del Llobregat i 83,6 hm3 del Ter), mentre que es destinaran prop de 89 hm3 per a satisfer les demandes de reg (71,8 hm3 del Ter i 17,1 del Llobregat).

Aquestes dotacions, segons l'ACA, garanteixen en tot moment el compliment dels cabals ambientals fixats en l'actual pla de gestió per al període 2016-2021.

A la conca del riu Llobregat també es preveu extreure prop de 15 hm3 d'aigua subterrània en els propers sis mesos, tractada a les potabilitzadores d'Abrera, Sant Joan Despí i Besòs, així com per part de l'empresa pública de Terrassa, Taigua.

Per al període comprès entre l’abril i setembre es preveu que les dessalinitzadores catalanes produeixin més de 7 hm3, degut a l’alt volum de reserves del que es disposa, tant en els embassaments com en les aigües subterrànies. El sistema Ter Llobregat està al 94,3% de la seva capacitat, amb prop de 578 hm3.

Dimecres es va celebrar la comissió de desembassament del riu Foix, que va fixar una reserva superior d’1,1 hm3 per als propers sis mesos per a les demandes de reg. També s’ha establert un cabal de manteniment del riu des de la presa que oscil·larà entre els 37 i els 51 litres per segon. Aquest embassament està al màxim de la seva capacitat, amb 3,7 hm3 emmagatzemats.