En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani,

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies finançarà projectes relacionats amb la crisi sanitària per valor de 10,5 milions d’euros.

En concret, donarà cobertura a serveis que estan realitzant o posaran en marxa ajuntaments i consells comarcals sobre persones sense llar (1 milió d’euros), voluntariat relacionat amb la covid-19 (1,5 milions d’euros) i el reforç del Servei d’Atenció Domiciliària (8 milions d'euros).

El conseller, Chakir el Homrani, ha explicat que han pres aquest decisió de reforçar els recursos per a col·lectius vulnerables "amb la previsió que la situació social i laboral dels propers mesos serà molt complexa".

El Homrani va exposar aquesta novetat als representants de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de la Federació de Municipis de Catalunya en una reunió telemàtica celebrada dijous, tot remarcant que aquest increment de l’aportació econòmica del departament als ens locals es realitzarà a través d’una addenda al contracte programa, amb un abast temporal del 15 de març al 31 de desembre del 2020.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que totes les administracions han de treballar "colze a colze" per fer front a la crisi social i econòmica, "i garantir que ningú quedi enrere, especialment les persones i famílies més vulnerables".

La presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha recordat que des de l’inici de la crisi han estat demanant línies que ajudessin a revertir l'ofec econòmic de les administracions locals, que estan responent amb recursos propis a les necessitats. Ha manifestat la seva satisfacció per aquests ajuts, ja que s'adrecen a les actuacions d’acció social bàsiques, un àmbit que amb aquesta crisi sanitària s’ha agreujat.

Durant la reunió també es va parlar d’un increment d’un 30% pel que fa als ajuts d’urgència social, per tal de complementar els recursos que ja estan donant els ajuntaments i consells comarcals per cobrir les necessitats més bàsiques i que estan també inclosos en aquests 10 milions d’euros.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS