En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Acadèmia Catalana de la Música ha alertat que l'accés de la prestació extraordinària d'atur per part dels artistes és "literalment impossible".

Consideren que el decret del govern espanyol exigeix estar donat d’alta al Règim General al presentar la sol·licitud, o haver-ho estat els darrers 15 dies, "cosa impossible ja que els artistes porten ja dos mesos d’inactivitat, o be trobar-se en situació d'alta assimilada quan aquest procediment ha de sol·licitar-se al primer trimestre de l’any".

Titllen aquest decret d'"autèntic despropòsit que converteix en norma la inseguretat i la desprotecció dels treballadors". Han demanat "l'empara dels màxims responsables del Govern i dels partits al Congrés per esmenar urgentment aquest desgavell".

En un comunicat, ha recordat que el passat 5 de maig el govern espanyol va aprovar el Real Decret-llei 17/2020 on s’especificaven les mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per fer front a l'impacte econòmic i social de la covid-2019. Indica que ja en la seva publicació al BOE el passat 6 de maig de la mesura es detectaven "incongruències i incoherències greus que podien fer inviable la materialització de la prestació.

Doncs ara, un cop el SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) està responent les primeres sol·licituds, es confirma que l'accés a la prestació per part dels artistes als qui en principi anava adreçada, és literalment impossible".

Les sol·licituds presentades pels artistes amb el formulari de preinscripció del SEPE, fins al moment actual, han estat "denegades per entendre que les mateixes no complien els terminis o períodes establerts". També cal destacar, afegeixen, que en la majoria dels casos el personal del SEPE i de l’Inem no tenen constància ni informació sobre la prestació extraordinària per artistes, un fet que han titllat d'"absolutament desolador".

Per altra banda, assenyalen que el SEPE estableix un termini de presentació de sol·licituds de 15 dies des de la publicació de la norma en el BOE, és a dir des del 6 de maig quan les instruccions s’han fet públiques en data 14 de maig.

També critiquen les "exclusions flagrants" d’altres professionals del sector o la incompatibilitat d’aquesta prestació amb la percepció de ingressos per drets derivats de la propietat intel·lectual.

Per altra banda consideren aquest decret "un autèntic despropòsit que converteix en norma la inseguretat i la desprotecció dels treballadors i treballadores de la cultura i les arts".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS