En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una mascareta del tipus quirúrgic.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya demana al Govern que els doni suport "d'alguna forma" davant la despesa extraordinària per adquirir mascaretes ara que són obligatòries.

Com a exemple, suggereixen subvencionar-les, almenys en part, com la despesa sanitària.

Segons expressen en un comunicat, l'obligació imposada per Sanitat ha causat "preocupació" entre les famílies pel cost que els pot suposar. Calculen que per a una llar de quatre persones no baixarà dels 120 euros al mes i si es tracta de famílies nombroses, diuen, la despesa "es dispara" especialment si hi ha nens petits, per als quals l’oferta disponible al mercat és "escassa i, per tant, més cara".

L'associació assegura que tot i que el preu de les màscares es va regular fa unes setmanes per protegir al consumidor, el seu cost és "important" si es té en compte un ús diari i que en una família amb fills cal multiplicar per diverses persones.

Per al càlcul de fins a 120 euros mensuals per una família de quatre, prenen com a referència les màscares higièniques, les d'ús més estès i recomanades per a la població general asimptomàtica, que tenen un preu màxim de 0,96 euros.

Davant de les preocupacions de les famílies, l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya demana al Govern que estudiï diverses fórmules de suport a les famílies.

Cal recordar que és obligatori l'us de mascaretes a l'espai públic, tant exterior com interior, per a adults i infants majors de 6 anys, sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància entre persones.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS