En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que els han “sorprès” i els “preocupen” les últimes dades facilitades per Catalunya sobre nous positius (150).

Simón ha dit que no seria una situació generalitzada sinó vinculada a una zona concreta però que ho estan analitzant perquè si la informació no és correcta, no poden valorar el que està passant “realment”.

"Estan arribant unes xifres que requereixen més explicacions i que tenen algunes incongruències", ha dit. El Ministeri no va incloure ahir les dades catalans per problemes de “validació”.

Simón ha dit que creien que era un problema “puntual”, que avui s'ha repetit, i que si la situació no es resol, “s’hauran de tenir les discussions que calguin per garantir la seguretat no només dels catalans sinó de tots els espanyols”.

“Catalunya estava evolucionant bé i notificant bé”, ha dit, tot afegint que la decisió de canvi de fase es va prendre quan van enviar la documentació, a principis de setmana.

En aquest sentit, ha dit que pel que fa a les defuncions, les tres notificades s'ha corroborat que es van van produir ahir.

Per la seva banda, la Conselleria de Salut assegura que no ha detectat cap zona de Catalunya que tingui cap problema amb les dades de coronavirus. A més, lamenta que en la reunió bilateral d'aquest dijous el govern espanyol no fes cap esment a aquesta possible zona concreta de rebrot.

El departament assegura que les dades d'aquest divendres són les esperables per l'evolució dels últims dies. Les funeràries han reportat 43 noves morts per covid-19 en les darreres 24 hores, 23 més que en l'últim balanç.

A banda, s'han detectat 778 nous casos positius testats (497 més) i ja en són 64.037. La xifra de casos possibles és de 216.269, que són 5.220 més.

Vota el número 1

Pel 22 de gener

COL·LABORADORS