En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 54 edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell havia de celebrar-se el 4 de juliol. Però la covid-19 ha obligat a suspendre-la.

El motiu principal que ha portat a suspendre-la és la "impossibilitat" de poder controlar l'aforament al nucli de Calella, i garantir que es compleixen les distàncies de seguretat i les mesures de protecció davant el virus.

Per seguir la Cantada, la platja del Port Bo es converteix en un auditori on s'hi asseuen fins a 1.500 espectadors (que ara, en funció de la fase de desescalada, s'hauria de reduir més o menys).

Però no només això. Hores abans que sonin les havaneres, Calella ja bull de gent i, de mitjana, fins a 25.000 persones segueixen la Cantada des de les diferents cales (on s'instal·len pantalles gegants), els carrers o les barques.

"Estem parlant d'un espai reduït i hi ha dificultats per poder fer una Cantada digna", lamenta el regidor de Promoció Econòmica, Joan Bigas. A més, a les limitacions d'aforament també s'hi sumen altres "incerteses" relacionades amb els patrocinadors i amb el fet que no es podia garantir que TV3 retransmetés l'acte.

A banda, la Cantada d'Havaneres rebia una subvenció de 15.000 euros de la Generalitat. S'atorgava a projectes de cant popular i el termini s'obria a l'abril, però aquest any, amb la pandèmia, no s'ha convocat. "Ho veiem lògic, perquè ara les prioritats i necessitats són unes altres", explica Vigas.

El regidor també diu que, de totes maneres, l'aspecte econòmic no ha estat determinant a l'hora de decidir suspendre la cantada. "Allò que ha estat decisiu són les incerteses al voltant de les mesures de seguretat i l'aforament", destaca Joan Vigas.

La 54a Cantada d'Havaneres s'ha suspès. Però el regidor també deixa la porta oberta a impulsar algun acte que hi estigui relacionat, i que es faria el 4 de juliol. Tot i això, explica que encara és aviat per anunciar res. "En qüestió de deu dies, les coses canvien molt; tenim idees i alguna cosa farem, però encara no puc dir què és", conclou Vigas.

Segons un informe fet l'any passat per l'Àrea de Promoció Econòmica, s'estima que l'impacte econòmic de la Cantada d'Havaneres se situa en uns 3 milions d'euros. Aquesta xifra, entre d'altres, es va obtenir després de tenir en compte la retransmissió que en feia TV3 (amb una audiència propera als 300.000 espectadors) i la despesa que generen les gairebé 25.000 persones que, anualment, s'acosten a Calella de Palafrugell per seguir la Cantada in situ.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS