En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar de la filla menor d'edat d'uns amics a Blanes i la mare de la menor, al judici. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un acusat que s'enfronta inicialment a 12 anys de presó per abusar sexualment de la filla menor d'edat d'uns amics.

L'escrit d'acusació de la fiscalia recull "almenys" quatre episodis d'abusos sexuals durant l'any 2018, quan la nena tenia entre 9 i 10 anys.

Segons l'acusació pública, el primer cop, el processat va portar la nena a la seva habitació i, després de jugar amb ella, la va fer posar damunt seu i li va ensenyar vídeos de contingut pornogràfic. Aleshores, va fer que la nena li toques el penis i ell li introduir els dits a la vagina.

La fiscalia sosté que l'acusat es va aprofitar de la indefensió de la nena i de la confiança que li tenien els pares per continuar abusant sexualment de la petita quan estaven sols. El segon i el tercer cop, segons l'acusació, va tornar a posar la nena sobre seu i va fer "moviments que suposaven un contacte entre els genitals d'ambdós"

La quarta ocasió, va portar la nena a una habitació de la casa, va fer que li toqués els genitals, li va fer petons als llavis i la va tornar a penetrar amb els dits. Segons la fiscalia, no s'han pogut concretar les dates dels abusos sexuals però van ser abans del novembre del 2018, quan l'acusat va marxar uns mesos a Gàmbia.

La fiscalia recull que la menor va explicar els abusos al seu germà petit, que ho va dir a la seva mare. Segons l'escrit d'acusació, la dona li va preguntar pels fets a la nena el desembre del 2018 però "no la va portar al metge ni va posar els fets en coneixement de cap autoritat".

La fiscalia acusa inicialment l'home d'un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor de 13 anys i demana 12 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a la víctima durant 20 anys. També sol·licita que l'expulsin del país un cop complerta part de la pena.

Per a la mare, l'acusació pública demana 6 mesos de presó per un delicte d'incompliment dels deures inherents a la pàtria potestat.

Al judici, que s'ha fet aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona, els dos acusats han negat els fets. L'home ha assegurat que anava sovint al pis de Blanes perquè era originari de la mateixa població que el pare de la menor i eren amics. Ha afirmat, però, que sempre s'estava amb la família i "mai" es va quedar sol amb la nena.

La mare també ha dit que l'home no jugava sol amb la nena a la seva habitació i ha assegurat que no va denunciar abans perquè primer li volia explicar al pare de la menor.

Els abusos es van destapar quan la menor li va explicar a una amiga del col·legi, que ho va dir a la seva mare i va alertar la direcció del centre educatiu. La directora, que ha declarat per videoconferència, ha relatat que es van posar en contacte amb la mare però la dona els hi va dir que ho parlessin amb el seu marit. Va ser el pare de la nena qui la va portar a un centre mèdic i va interposar la denúncia.

L'home ha assegurat al judici que des que l'acusat va tornar de Gàmbia i va tenir coneixement dels abusos no han tornat a tenir relació. Contràriament al que diu la mare de la nena, assegura que la menor tractava a l'acusat "com a un pare" i que sovint jugaven junts i sols. "No em pensava que pogués fer això", ha dit.

Les defenses, encapçalades pels advocats César González i Maria Pilar de la Fuente, demanen l'absolució.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS