En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Interior, la de Salut, ajuntaments i el sector de l'oci nocturn es reuniran el proper dimecres per abordar els criteris per a la reobertura de les discoteques durant la desescalada.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va demanar fa uns dies aquesta reunió i ara es mostren satisfets que es faci, però demanen que siguin els ajuntaments els que tinguin potestat per marcar les pautes.

"La proposta de la Fecasarm passa per una reobertura gradual, asimètrica i pactada, per tal que tothom se senti còmode amb el calendari i les condicions, ja que no ens podem jugar cap relliscada o posaríem en risc tota la temporada d'estiu", diu Joaquim Boadas, secretari general de l'entitat.

La reobertura gradual passaria per obrir inicialment les primeres activitats en les zones més avançades en la desescalada amb un 50% d'aforament (incrementant un 17% el què ha aprovat el Ministeri de Sanitat) i amb unes estrictes mesures de seguretat; al cap d'una setmana d'estar en fase 3, en aquelles zones on no hi hagi hagut cap incidència obrir amb un 75% de l'aforament; i finalment, al cap d'una altra setmana ja poder fer-ho amb un 100% de l'aforament sempre i quan es puguin complir les mesures de seguretat. Les zones més endarrerides anirien reobrint gradualment amb els percentatges anteriors amb una setmana mínim sense poder incrementar l'aforament.

Si no s'incrementa l'aforament inicialment aprovat pel Ministeri de Sanitat fins a un 50% molts locals optaran per no reobrir ja que perdran la protecció de l'ERTO per força major en el què es troben, diu l'entitat.

David López president de la Fecasarm explica que proposaran a Interior i Salut la implementació dels mateixos requisits que exigeix el distintiu sanitari internacional impulsat per l'Associació Internacional d'Oci Nocturn i algunes de les quals són la nebulització química del local, una formació als treballadors, que els treballadors duguin mascareta, cartelleria informativa sobre guardar distàncies personals, rentar-se les mans i portar mascareta, guardar distàncies entre taules als reservats, pagar amb targeta, fer comandes a distància.

"La veritat es que està funcionant molt bé, amb set locals ja distingits a Catalunya i sis més en fase d'implementació; caldria pactar amb les autoritats quines mesures s'imposen, però jo defugiria d'una excessiva regulació, ja que després les mesures esdevenen molt difícils de complir i de fer complir; en qualsevol cas cal apel·lar a la consciència de la gent i fer campanyes informatives", diu López.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS