En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els efectius dels Bombers amb el patinet ahir a Tossa de Mar. / Foto: UGT Bombers

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un rescat dels Bombers d'un submarinista ahir dimarts al matí a Tossa de Mar ha generat crítiques per la manca de material del cos d'emergències.

De fet es van desplaçar fins on hi havia la persona a la qual calia assistir a bord d'un patinet i de dues piragües, segons es veu en fotografies de l'actuació difoses a través de les xarxes socials.

El sindicat UGT, per exemple, s'ha mostrat irònic a Twitter i al costat de les fotografies ha escrit: “Nou material de rescat aquàtic de Bombers de la Generalitat de Catalunya”. També hi ha hagut queixes d'algun bomber a títol particular, que ha demanat explicacions al cos.

Com a resposta, els Bombers han explicat que es va treballar en el rescat d'un home que es va començar a trobar malament metre feia una immersió a la cala Giverola de Tossa de Mar.

L'home va ser evacuat en barca del lloc on havia quedat i es va posar a disposició del Sistema d'Emergències Mèdiques perquè el traslladessin a un centre sanitari.

Més enllà d'això, i sobre la qüestió concreta de l'ús del patinet i de les piragües, el cos ha explicat que l'avís del rescat va arribat minuts després de les 10 del matí a través de la Policia Local, que prèviament havia accedit també en patinet a la zona, accessible únicament per mar. Una agent s'havia quedat amb el submarinista i el company havia retornat amb el patinet a la platja.

Un cop els Bombers de Lloret de Mar van arribar a l'indret i van contrastar la informació amb la Policia Local, van fer servir el patí “com a mitjà de fortuna” per anar fins a la roca on hi havia el submarinista que calia assistir.

Els Bombers expliquen que hi van anar per fer els primers auxilis al submarinista mentre no arribava la barca dels voluntaris de Bombers de Tossa de Mar que, segons afegeixen, ja era de camí igual que l'embarcació de Salvament Marítim.

Un cop la barca dels voluntaris dels Bombers de Tossa de Mar va arribar a lloc, el submarinista ja estava estabilitzat i va poder ser evacuat en aquesta nau fins a la platja.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS