En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Inspecció de Treball constata que el Departament d'Educació va incomplir la llei en no consultar el pla de reobertura de centres escolars i les instruccions que se'n deriven amb els delegats de prevenció.

En resposta a la denúncia de CCOO, l'inspector requereix al departament perquè consulti "amb caràcter immediat" les persones delegades de prevenció i facilita la seva participació.

Avisa que Educació ha vulnerat l'article 33 de la Llei de prevenció de riscos laborals. Pel que fa a la insuficiència de les mesures preventives, recorda que la qüestió està judicialitzada per un altre sindicat, així que no s'hi pot pronunciar fins que ho faci la instància judicial.

"El Departament d'Educació no ha consultat les persones delegades de prevenció i consegüentment ha impedit la seva participació efectiva", conclou l'inspector, que cita una reunió del dia 20 de juny on es va comunicar el pla d'obertura sense que els representants sindicals tinguessin el document ni abans ni durant la mateixa trobada.

Tampoc van tenir les instruccions que desplegaven el pla. L'endemà, Educació les va enviar als centres i les va penjar a la intranet.

CCOO torna a exigir al departament que s'assegui a negociar les condicions de retorn als centres, i també s'adreça a la resta de sindicats per coordinar accions amb l'objectiu de garantir el dret a l'educació en les millors condicions i amb respecte a les condicions laborals dels treballadors.

En aquest sentit, constata que la denúncia d'USTEC ha estat "clarament inútil" perquè no ha comportat cap mena de mesura cautelar i en canvi "obstaculitza" la feina d'Inspecció de Treball.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS