En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern català destinarà 2,9 milions d'euros addicionals a un pla de xoc contra la violència masclista per reforçar els seus serveis després que arran del confinament i l'estat d'alarma gairebé s'hagin triplicat les atencions.

Concretament, s'obriran tres nous Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE) al Vallès Occidental, al Baix Llobregat i a l'Alt Empordà i s'ampliaran els serveis d'acollida i urgència amb unes 60 noves places en diferents comarques perquè arribin al conjunt del territori.

Així, s'arribarà a un total de 200 places. Segons ha explicat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant les primeres setmanes del confinament les trucades als serveis d'atenció van duplicar-se i en les darreres s'han gairebé triplicat.

També han atès més de 500 dones que s'hi adreçaven per primer cop.

"És una xacra que malauradament no ha desaparegut sinó que s'han produït noves situacions que cal atendre", ha dit Aragonès.

El pla de xoc ja comptava amb un pressupost de 13,5 milions d'euros i amb aquests 2,9 milions addicionals disposarà de 16,4 milions per al 2020.

Durant l'any 2019, els SIE d'arreu de Catalunya van atendre 4.933 dones i 1.144 infants. Des de l'inici del confinament, el 16 de març, i fins al 31 de maig s'han atès 469 dones de nova entrada.

Segons ha dit en roda de premsa la subdirectora general de Lluita Contra la Violència Masclista, Montserrat Sánchez, des que va començar el confinament, s’han fet en total 9.633 atencions telemàtiques a dones en situació de violència masclista, és a dir, setmanalment s'ha atès una mitjana de 803 dones.

Pel que fa a les atencions a infants i adolescents, les professionals han fet 1.968 atencions, una mitjana de 165 per setmana. Les atencions telefòniques han arribat a triplicar la mitja d'atencions presencials que es feien en un mes anterior al confinament.

Pel que fa als serveis residencials, han continuat la seva activitat habitual seguint les indicacions relatives al confinament i han atès 167 dones i 196 fills i filles
D'altra banda, des del 16 de març, 17 dones i 21 infants s'han incorporat al Servei d'Atenció d'Urgència o d'altres equipaments residencials d'urgència previstos pel Departament durant l'estat d'alarma.

Per altra banda, el Departament de Treball, Afers Social i Famílies ha reprès una formació en línia que va haver d'aturar a causa de l'estat d'alarma. Va dirigida a formar 4.134 persones professionals de Serveis Socials Bàsics i Serveis Especialitzats de Catalunya en perspectiva de gènere i per a la millora de la intervenció en casos de violència masclista.

D’altra banda, durant el confinament s'ha iniciat la formació en línia "Violències masclistes, un problema social", adreçada a les gairebé 700 persones que gestionen els diferents equipaments i serveis de la Direcció General Acció Cívica i Comunitària (DGACC): 127 persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia, 336 persones que treballen a la xarxa d’equipaments cívics, 208 persones que presten serveis a les Oficines d’Afers Socials i Famílies i 23 persones dinamitzadores de les ludoteques.

Així mateix, el Departament ha programat la formació "Violències masclistes en dones grans" promoguda per la DGACC que s'ofereix ara en format en línia, amb 6 sessions de 2 hores en directe, adreçada a professionals de l'administració o entitats que s'hi dediquen.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS