En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una casa de turisme rural a la Bisbal d'Empordà. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El coronavirus ha fet replantejar les vacances de molts ciutadans que aquest cop han decidit passar els dies lliures en cases de turisme rural de les comarques de Girona.

De fet, des de l'Associació de Cases de Turisme Rural Girona Costa Brava-Pirineus asseguren que allargaran la temporada fins a l'octubre. I és que alguns negocis ja han omplert el juliol, l'agost i tenen gairebé ple el setembre.

La gerent de l'associació, Tere Vilà, explica que malgrat que tot va quedar aturat de cop per la pandèmia, a partir del maig van començar a rebre les primeres reserves, però ha estat aquest mes de juny, amb la desescalada, que s'ha disparat la demanda.

"Ja hi ha molta gent que està reservant pels mesos de tardor, i el ritme segueix pujant de manera important", destaca Vilà, que dona per fet que les cases de turisme rural serà un dels sectors dels relacionats amb el turisme que "sortirà millor de la crisi".

Una de les particularitats ha estat l'increment de demanda de clients que venen de les comarques de Girona. "Hem vist gent de la Bisbal anant a Ripoll, o gent de Puigcerdà que passava uns dies a l'Alt Empordà", explica la gerent.

Les cases de turisme rural que no lloguen tot l'espai, sinó que ofereixen habitacions i àpats, en canvi, no tenen la mateixa demanda. De totes maneres, Vilà espera que a l'estiu aquests negocis "treballin bé", ja que l'oferta de cases rurals és limitada.

Tere Vilà destaca que i ha hagut un 28% de reserves de persones de fora de l'estat espanyol que no l'han anul·lat a l'espera de si la situació els permet viatjar.

Des de l'Associació de Cases de Turisme Rural Girona Costa Brava-Pirineus destaquen que ofereixen les "màximes mesures de seguretat", tant en el lloguer de cases independents com en el d'habitacions. En aquest sentit, recorden que són negocis amb habitacions reduïdes i allunyats de nuclis urbans, fet que evita grans aglomeracions.

A més, tots els negocis han hagut de prendre les mesures de seguretat necessàries per reduir el risc de contagi per coronavirus. "La mascareta, la distància, la neteja de mans o la desinfecció són temes molt importants, però sobretot posem èmfasi en el sentit comú perquè tant els hostes com els propietaris estiguin tranquils", remarca Vilà.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS