En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat Ustec-Stes ha denunciat que la proposta d'instruccions per al curs 2020-2021 que ha presentat el Departament d'Educació proposa “canvis cosmètics”.

El sindicat lamenta que la crisi del coronavirus ha “visibilitzat” les “mancances i dificultats històriques” del sistema educatiu amb una manca de recursos “evident” per “l'infrafinançament”.

Denuncia que en un moment “excepcional” tampoc s'hi posa remei, amb una proposta de contractació de 3.200 docents per complir la norma de ràtios d'alumnes per professor de 25 a infantil i primària i de 30 a secundària.

Davant d'això, Ustec reitera que la seva proposta és rebaixar les ràtios a 15 a primària i secundària i 10 a infantil, opció que, entre d'altres, “permet la traçabilitat de grups estables”.

A parer del sindicat, la prioritat és “no incórrer en riscos innecessaris” davant la incertesa de l’evolució del virus. D’aquesta manera, afegeix, el sistema educatiu “estarà preparat i podrà reaccionar adequadament” en cas de rebrots.

En canvi, opina que la proposta del Departament d'Educació -al qual acusa d'haver-la presentat en roda de premsa abans de negociar amb la comunitat educativa- és “una irresponsabilitat que podem pagar cara”. Per això demana al Govern un “canvi de rumb”.