En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels estudiants que aquest matí s'han examinat de les PAU a l'institut Cap Norfeu de Roses. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest divendres ha finalitzat la primera convocatòria les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), uns exàmens que s'han fet en una situació "atípica".

La consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, ha afirmat que en aquest context advers "s'ha imposat la normalitat".

Chacón ha recordat que aquestes PAU han estat excepcionals perquè han comptat amb "més de 5.000 de col·laboradors" entre vigilants d'exàmens, avaluadors i coordinadors de matèria. L'any passat eren uns 2.200.

A més, les proves s'han descentralitzat aquest any arribant a 63 municipis que s'han convertit en seus dels exàmens, mentre que l'any passat només n'hi havia 20.

Aquesta descentralització ha estat molt ben rebuda per bona part de la comunitat educativa ja que ha reduït desplaçaments entre estudiants i també ha evitat aglomeracions. Però per sobre de tot ha reduït els nervis de l'alumnat perquè molts d'ells s'han pogut examinar en el mateix centre on estudiaven.

Davant d'aquesta situació, la consellera Chacón ha advertit que avaluaran si poden mantenir aquest sistema. Segons la titular d'Empresa i Comunicació, cal estudiar si a nivell "logístic i pressupostari" és una despesa que es pot assumir una vegada hagi desaparegut el risc de contagi per coronavirus.

Tot i així, Chacón ha advertit que "de ben segur que alguna transformació hi haurà". "No tanquem la porta", ha afegit la consellera.

El director general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, ha anunciat que el nombre d'estudiants amb símptomes de coronavirus durant les PAU ha tingut una "incidència mínima". De fet, Baulenas ha detallat que són "casos mínims" de joves que tenen símptomes de tenir la malaltia i, per tant, no s'han examinat aquesta setmana.

Baulenas ha detallat que en el cas en què finalment aquests estudiants donin positiu en la prova, hauran d'esperar i examinar-se el mes de setembre en la segona convocatòria de les PAU. Per contra, si es demostra que no s'han contagiat pel virus, podran recórrer al tribunal d'incidències i fer les proves les properes setmanes.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS