En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La comissaria de Mossos d'Esquadra de Salt. / Foto: Ajuntament de Salt

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis gironins de Salt, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix s'han reunit aquest matí per fer arribar les seves queixes a la conselleria d'Interior.

Es tracta de la petició d'incorporar més agents a la comissaria de Salt, ja que consideren que per una població que suma més de 43.000 habitants entre les cinc poblacions, la xifra actual de policies és "insuficient".

Els alcaldes han recordat que durant els darrers anys ja s'havia avisat en diverses ocasions d'aquesta "alarmant" manca d'efectius i que es tracta d'una problemàtica que encara no s'ha resolt. Actualment la comissaria compta amb un total de 41 agents que consideren que haurien d'arribar almenys fins a 60.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha insistit en el fet "no només donen cobertura" al seu municipi sinó que també ho fan a quatre municipis més de l'entorn. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses han recordat que, per exemple, l'ABP de la comarca del Pla de l'Estany està dotada de més efectius dels que tenen ells.

A la carta enviada al conseller d'Interior, Miquel Buch, al secretari general d'Interior, Brauli Duart i al director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, també han recordat que el volum de requeriments rebuts i atesos a Salt "és molt important".

De fet han subratllat que el telèfon d'emergències 112 deriva molts d'aquests serveis a la Policia Local, un fet que està provocant "una sobrecàrrega" de treball al cos municipal.

Al mateix document han demanat que la Unitat de Seguretat Ciutadana esdevingui una Àrea Bàsica Policial i no una comissaria de districte. La comissaria de Salt és compartida entre Mossos i Policia Local.

D'aquesta manera, els signants han reclamat que de la propera promoció de Mossos, una part d'aquests serveixi per cobrir "les necessitats de la comissaria" perquè tal com ha lamentat Viñas, amb els efectius actuals "no es pot assumir la càrrega de treball" que han de suportar.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS