En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Girona celebrarà el 'Dia del llibre i la rosa' . Ho farà habilitant la plaça Independència per tal que les llibreries s'hi puguin instal·lar el proper 23 de juliol, des de les 16h fins a les 23h.

Això sí, per evitar aglomeracions, aquest any a la iniciativa hi participaran exclusivament empreses que es dediquen de manera professional a la lectura i la cultura.

L'esdeveniment, que es va traslladar a l'estiu per motius de seguretat relacionades amb la pandèmia, pretén mantenir l'essència de Sant Jordi, però sense el seu caràcter festiu i popular.

El format del 'Dia del Llibre i la Rosa' és fruit d'un acord entre el Gremi de Llibreters i el Gremi de Floristes de la ciutat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, que han decidit fer aquesta fira sectorial ubicada a la plaça de la Independència.

L'espai acollirà parades de les deu llibreries de la ciutat agremiades al col•lectiu, que atendran la ciutadania durant les set hores que estaran instal·lades.

Les parades de llibres s'ubicaran al centre de la plaça, on també s'hi situaran les taules per a la signatura dels escriptors i escriptores, que enguany es fa de forma compartida per part de totes les llibreries.

Paral·lelament a la fira, les llibreries també hi haurà parades just davant dels seus establiments. D'aquesta manera es vol afavorir que la venda es faci a l'aire lliure i que es pugui seguir garantint la seguretat davant una eventual major afluència de públic.

Els dies previs a la jornada algunes llibreries organitzaran presentacions de llibres amb autors i autores com Miquel Martín, Sandro Rosell, Víctor Amela, Irene Solà o Lana Bastasic.

Pel que fa a les floristeries, no tindran parada a la plaça de la Independència, sinó que vendran les roses en els seus propis establiments.

A Lloret de Mar, l'Ajuntament ha impulsat un díptic amb les llibreries i floristeries per incentivar la compra, i així minimitzar l'impacte que ha suposat per a aquests negocis la crisi sanitària. En canvi, a Figueres s'han suspès les activitats previstes com a mesura de seguretat davant del repunt de casos de coronavirus registrats.