En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'actuació de The Buzz Lovers durant el concert d'homenatge a Nirvana al Festival Strenes. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les 391 localitats que estaven disponibles a cadascun dels vuit concerts programats a l'Strenes 3.0 de Girona s'han omplert pràcticament cada dia.

En aquest sentit, l'èxit ha estat total d'un festival que, però, ha vist com ha hagut de reformular tres vegades el seu format.

Per això, el director de l'Strenes, Xavi Pascual, assenyala que "ha valgut la pena" fer aquesta edició "malgrat les condicions tant difícils" causades per la pandèmia.

Però Pascual reivindica que "el gran èxit" ha estat poder arribar a l'últim concert dels programats, el de Miki Núñez, sense que s'hagi registrat cap brot que hagi sortit de l'Auditori, espai on s'han celebrat els concerts. En aquest sentit, Pascual recorda que han seguit "escrupolosament" totes les recomanacions que han fet els experts.

"S'ha obligat a tothom anar amb mascareta, hem reduït l'aforament a un terç, hem posat gel hidroalcohòlic a disposició de tothom, hem fet un circuit únic i hem ventilat l'auditori per renovar l'aire", assenyala.

Per això, el director del festival reivindica que "la cultura és segura" i s'ha felicitat que, finalment, la consellera del ram, Mariàngela Vilallonga, hagi donat suport als programadors. "Per fi ha fet una piulada, semblava que això dels concerts no anava amb ella", ha assenyalat.

Pascual també ha lamentat que cada vegada que hi ha un brot de coronavirus, es faci un toc d'atenció a la cultura. "Sembla que si passa alguna cosa, es mira cap als actes culturals", remarca. De fet, el director de l'Strenes no entén perquè passa això quan els concerts són espais "molt més segurs que platges, supermercats o restaurants".

Pascual ha explicat que durant aquestes setmanes que s'han fet els concerts els artistes s'han emocionat en vàries ocasions. "Senties que els aplaudiments eren brutals i això ha generat molta complicitat, tenint en compte la situació que vivim", explica Pascual, que recorda que a banda dels músics, més d'un centenar de persones han recuperat el seu lloc de feina gràcies a que s'ha fet el festival Strenes.

El punt i final d'aquest Strenes 3.0 l'ha posat el terrassenc Miki Núñez que ha omplert les 391 localitats. El festival el va obrir The Buzz Lovers, rememorant el concert que va fer Nirvana fa 25 anys a Nova York. Després va ser Sopa de Cabra qui va passar per l'Auditori de Girona. Mala Rodríguez, Suu i un doble concert de Blaumut han estat els artistes que han completat el cartell de l'Strenes 2020.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS