En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El ple ordinari de la Diputació de Girona celebrat telematicament. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat l'adhesió a la moció de la plataforma NO a la MAT Selva per a la derogació definitiva del ramal dels 400 kV a Riudarenes.

Es tracta d'un moció que prèviament ja va aprovar el consistori de Santa Coloma de Farners.

L'escrit reclama al govern espanyol aturar per sempre aquest ramal de la MAT, que fa passar la línia aèria pel mig de les Guilleries.

La Generalitat ja va tombar el projecte de Red Eléctrica i en va emetre un informe desfavorable. I des de fa gairebé dos anys, és l'Estat qui ha de decidir si el projecte tira endavant o s'acaba descartant del tot.

L'oposició a aquest tram dels 400 kV, però, s'ha reactivat en les darreres setmanes. Entre d'altres, després que Endesa inclogués dins la seva planificació per al trienni 2021-2023 la subestació que la companyia aixecarà dins el parc elèctric de Riudarenes (on també hi haurà les de Red Eléctrica i la d'Adif; aquesta última, ja construïda).

Durant el ple, la Comissió de Territori i Sostenibilitat de la Diputació ha posat de relleu que el ramal de la MAT és un projecte "rebutjat" àmpliament per part dels agents del territori i que entra en conflicte amb el model de "transició energètica" que es vol per a aquesta zona.

La diputada Anna Barnadas, ha explicat que s'està fent un servei "tècnic de suport" als ajuntaments i, en paral·lel, ha subratllat que es treballa "a nivell polític" amb el govern espanyol per tal de trobar una solució.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS