En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La torre de vigilància del Puig d'Arques. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reivindicat les noves càmeres de vigilància forestal que substitueixen els guaites. Ha assegurat que aquesta eina "aporta més robustesa" al sistema d'emergències.

Buch ha visitat la Sala Central dels Bombers, des d’on ha comprovat el funcionament del nou sistema de vigilància forestal.

Les càmeres donen suport al sistema de vigilància d’incendis les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, des de 18 punts estratègics situats en zones considerades d'alt risc d'incendi. Les càmeres cobreixen un 43% més de visió del territori respecte a la proporcionada per l’anterior sistema de guaites forestals.

La cobertura és de 663.042 hectàrees, mentre que les torres de guaita supervisaven 444.765.

Buch ha destacat que les noves càmeres instal·lades "suposen una renovació tecnològica del sistema d’emergències de Catalunya" i li aporten "més robustesa".

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, ha destacat que amb la implantació de les càmeres s'adequa el sistema a la "desestacionalització" dels incendis forestals, ja que permeten una cobertura permanent.

La possibilitat d’accedir a una tramesa constant d’imatges és una font d’informació molt valuosa davant d’un avís inicial de columna de fum, doncs permet una millor avaluació de la situació i dels recursos necessaris per a una extinció eficient.

Es preveu que per a la campanya forestal del 2021 s'ampliï la xarxa de càmeres per abastar tot el territori, amb 30 punts d’observació estratègica.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS