Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern oferirà fins a 300€ per a famílies vulnerables sense accés a prestacions com la baixa si els fills s'han d'aïllar a casa. Així ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Ha explicat que la Generalitat hi destinarà d'entrada una partida de 10 milions d'euros, ampliable si la demanda és més alta.

Per ara, el Govern calcula que aquesta primera dotació els permetrà arribar a 33.000 famílies. Segons ha explicat, es tracta d'una ajuda "complementària" a allò que articuli l'Estat i està pensada per als pares "que tinguin dificultats o no tinguin accés a les prestacions" bé sigui perquè tenen contractes intermitents, no poden accedir a la baixa o no tenen els ingressos "protegits".

"Hi ha famílies que per desgràcia quedaran fora del mecanisme que pugui articular l'Estat", ha indicat el conseller, que ha assegurat que es vol "minimitzar les situacions de risc i desprotecció".

De fet, sobre el mecanisme estatal en cas d'alumnes que hagin de fer quarantena, el Govern rebutja diferenciar en funció de si el nen és positiu o no.

"No pot haver-hi diferència entre si el fill té covid o no perquè s'ha de fer la cura de forma igual", ha apuntat. Per això, ha comentat El Homrani, la Generalitat demanarà per carta al govern espanyol que permeti als pares acollir-se a una baixa laboral per incapacitat temporal (IT) en cas d'haver-se de fer càrrec del fill a casa, encara que sigui negatiu.

"Creiem que la baixa és l'eina", ha sentenciat. A més, ha criticat les "declaracions i contradeclaracions" per part de diferents ministres els darrers dies i ha exigit claredat. "El plan 'Me cuida' no pot ser la solució", ha reblat, ja que obliga a demanar permissos i renunciar a part del sou. A més, ha dit, "s'oblida" de les famílies monoparentals i carregarà més en les dones.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afegit que el que proposa la Generalitat permetria tramitar les baixes sense "carregar més" els facultatius. Així, ha indicat Vergés, s'aprofitaria el mateix circuit ja iniciat per quan el contacte d'un positiu ha de fer quarantena.

"En aquesta línia treballarem perquè la tramitació de les IT no afegeixin càrregues a l'atenció primària, simplificant tràmits amb tota la seguretat que correspon", ha conclòs.

Sobre l'ajut de fins a 300 euros que articularà la Generalitat, els consellers han apuntat que s'està treballant en la fórmula per sol·licitar-lo però no n'han donat detalls. En tot cas, ha matisat El Homrani, "serà clau el paper dels serveis socials" i no volen oferir-ho per vies "que no permetin accedir-hi".