En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut proposarà al Procicat reduir de 10 a 6 el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials a Catalunya.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ho ha anunciat aquest dimarts després de l'empitjorament de la situació de la pandèmia.

Ha explicat que la proposta es portarà a la reunió del Procicat de demà o divendres i que seria d'aplicació immediata en cas que s'acceptés. També ha apuntat que si la mesura no funciona es retirarà.

Argimon també s'ha referit a la disminució de les quarantenes de 14 a 10 dies, i ha argumentat que confien que la mesura serveixi per augmentar-ne el compliment i reduir els contagis.

El Departament de Salut no preveia arribar a una situació epidemiològica com l'actual a Catalunya fins a finals de mes. "Esperàvem aquests indicadors a finals de mes, no avui", ha reconegut el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. "Hem passat d'una R de 0,9 a 1,13 en molt pocs dies, i d'una taxa d'infecció per sota de 80 a 90 també en pocs dies", ha advertit.

Ha insistit en la importància d'adoptar "mesures individuals pensant en la col·lectivitat" perquè "el virus es multiplica", i en ser "igual d'exigents" a les cafeteries que a les escoles.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS