En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El departament de Salut allarga quinze dies més les restriccions a Girona i Salt per frenar els contagis de la covid-19.

El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha estat meridianament clar quan se li ha demanat. "La resposta és sí", ha afirmat.

Entre d'altres, les restriccions suposen reduir al 50% l'aforament de bars i restaurants, prohibir el consum a la barra i limitar clients als comerços. En paral·lel al Procicat, els ajuntaments han adoptat altres mesures, com tancar parcs infantils.

A Girona, el risc de rebrot se situa en 481,54, mentre que a Salt s'enfila a 808,05. Argimon ha anunciat un nou cribratge comunitari a la ciutat de Girona mateix del qual es coneixeran els detalls dijous vinent.

"Si els ciutadans ens ajuden a abaixar la corba, abans s'acabaran les restriccions", ha dit el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz.

Argimon també s'ha referit a aquesta ciutat perquè ha dit que "ha sortit la paraula Girona en algun moment en algun debat públic". Per això ha recordat les actuacions que s'hi han dut a terme. "A Girona vam començar a fer accions fa dues setmanes", ha recordat. "Quan aquesta corba s'anava disparant amunt vam fer cribratges" a Salt, Girona Sud i Sant Joan de les Abadesses.

"És bo actuar, a nosaltres no ens importa actuar, és millor actuar abans de 500 en ciutats grans i normalment valores més d'un paràmetre", ha afirmat en relació amb la possibilitat d'intervenir les ciutats grans amb alta incidència de la covid-19.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS