En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos membres de l'ACA i l'alcaldessa de Maçanet de la Selva en la visita d'obres. / Foto: ACA

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana de l'Aigua està fent obres d'ampliació a les depuradores de Riudellots de la Selva i Maçanet.

A la de Maçanet de la Selva el pressupost arriba als 6,4 milions d'euros i les obresconsistiran en la remodelació completa de la planta, que es va posar en funcionament el 1979.

L'ampliació permetrà tractar 2.000 m3 al dia, el doble de la seva capacitat actual. Amb aquesta depuradora, es podria absorbir el tractament de l'aigua de 16.000 habitants (ara hi ha 5.833 veïns a Maçanet de la Selva).

El tractament serà de tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor. Les obres tenen una durada de 14 mesos i es preveu que finalitzin a mitjans de 2021.

Per altra banda, la depuradora de Riudellots de la Selva compta amb una inversió de 5,3 milions. En aquest cas, la depuradora té una capacitat actual de 1.600 m3 diaris i passarà a tractar-ne 2.200.

Actualment s'hi aboquen les aigües residuals del municipi i també les del polígon industrial les Ferreries, que està en el terme municipal de Campllong.

Amb l’ampliació es tindrà capacitat per tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Campllong, que fins ara es sanegen a la depuradora de la indústria càrnica de la Selva i posteriorment abocades a la riera de Campllong. El projecte que preveu la connexió de Campllong amb la depuradora s’està actualment redactant.

L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha destacat que aquesta ampliació és una "obra molt necessària i reclamada des de fa molts anys". Roura ha lamentat que les petites dimensions de la depuradora actual "ha condicionat negativament la implantació de noves activitats al municipi".

Vota el número 1

Pel 21 de juny

COL·LABORADORS