En directe: La dansa catalana

 Llagostera Ràdio on-line

Els autors que participaran en el X Torneig de Dramatúrgia Catalana conjuntament amb els organitzadors. / Foto: Martí Escuder (Temporada Alta)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La pandèmia ha obligat a repensar l'estructura del festival Temporada Alta i adaptar alguns espectacles i activitats.

Un d'ells és el X Torneig de Dramatúrgia que a causa de les restriccions d'aforament en teatres ha decidit obrir la finestra virtual per tal que el públic també pugui seguir-lo des de casa.

A la Sala La Planeta de Girona només hi podran entrar 100 persones de forma física, pagant els 3 euros habituals d'entrada.

Aquells qui es quedin fora podran optar per pagar-ne 2 i mirar el torneig des del sofà de casa, a través de la retransmissió en directe que oferiran.

El director artístic adjunt del festival, Narcís Puig, ha recordat que els actors "no es mouen gaire" i això permet oferir l'espectacle "amb prou qualitat" a través de les càmeres com per seguir-lo de forma virtual. Això sí, Puig ha avançat que aquells qui ho mirin a distància no podran votar.

El motiu és que ja tenen una "experiència" amb els vots virtuals a l'Argentina. A causa del confinament van fer les lectures dels textos íntegrament virtuals i posteriorment la gent votava des de casa. Tot i així, no els va convèncer el resultat. "Vam veure que qui té més vots és qui te més amics", ha afirmat Puig. Per això de cara a la desena edició del torneig mantindran el vot només en format presencial.

Els autors que hi participaran aquest any són Borja López Collado, Lara Díez, Eu Manzanares, Mar Monegal, Denise Duncan, Marta Solé, Jumon Erra i Queralt Riera. López Collado és el representant del País Valencià, ja que va guanyar el torneig de l'any passat. Per altra banda, Puig ha detallat que "a conseqüència de la pandèmia" l'autora balear que havia de participar en el torneig ha renunciat fer-ho.

En la presentació del X Torneig de Dramatúrgia també s'ha detallat el primer espectacle d'autoria catalana que es podrà veure aquest any al Temporada Alta. Es tracta d''Els Subornats' que es podrà veure el 10 d'octubre. El projecte va néixer a partir d'un encàrrec de Ruta 40 a la dramaturga Lluïsa Cunillé.

L’obra, dirigida per Lurdes Barba, neix a partir de l’univers particular de l’autora que planteja el paisatge humà d’uns personatges que es refugien en una cabina de projecció d’un cinema decadent. Escrita amb un to de cinema negre i una aparent trama de corrupció, 'Els subornats' interroga al públic sobre el compromís individual amb el món en el que vivim. Després d’estrenar-se en el festival es podrà veure a la Sala Beckett.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS