En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern català ha aprovat aquest dimarts mantenir la gratuïtat del telèfon de Salut Respon, el 061, mentre duri la crisi sanitària de la covid-19.

La Generalitat assumirà el cost de les trucades al 061 -el servei d'atenció per a consultes i problemes de salut- amb una línia de subvencions adreçada a les operadores que no hagin repercutit el cost del servei als usuaris des de l'inici de la crisi i mentre duri la pandèmia.

Així, els perceptors de la subvenció seran les companyies de telefonia. La mesura vol garantir als ciutadans el dret a la informació i els tràmits telefònics sense cost durant l'emergència sanitària.

Les trucades al 061 s'havien de pagar fins que el Govern va acordar-ne la gratuïtat a través d'un decret llei el 12 de març.

Segons explica el Govern, aquestes subvencions no representaran cap benefici per a les companyies de telefonia, ja que haurien repercutit al ciutadà el que la Generalitat li abonarà pel servei prestat. Amb aquest instrument compensatori, les operadores no hauran d'assumir pèrdues.

En els propers dies es publicarà la convocatòria d'aquestes subvencions, amb el procediment que les companyies hauran de seguir per sol·licitar l'import no cobrat i el de les trucades futures, mentre siguin vigents les mesures establertes pel pla Procicat.

Quedaran excloses d'aquest mecanisme de subvencions les operadores que el 20 de març van signar l'acord per a la competitivitat de les persones i empreses amb l'Estat, segons el qual aquest es comprometia a assumir el cost de les trucades fetes pels usuaris al 061 durant l'estat d'alarma.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS