En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. / Foto: Generalitat de Catalunya

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que el Departament de Salut té sobre la taula la possibilitat d'un toc de queda però que no s'ha pres cap decisió sobre aquesta qüestió.

Així ho ha dit just després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, hagi admès que el govern espanyol estudia aplicar-lo i que ho abordarà primer amb les comunitats autònomes.

Segons la també portaveu del Govern, s'ha de veure què proposa el Ministeri en les pròximes hores i ha afegit que el Govern no descarta cap mesura.

Budó ha explicat que a finals de setmana es començarà a veure si les mesures decretades la setmana passada són suficients o si calen mesures addicionals o accions més "dràstiques" com podria ser demanar l'estat d'alarma.

Ha recordat que al llarg de la gestió de la pandèmia el Govern sempre ha dit que demanaria l'estat d'alarma en cas que fos necessari. Fins ara, tal com ha assenyalat, no ho ha estat perquè les mesures que s'han anat aplicant tenien cobertura legal suficient i estaven avalades pels tribunals.

A finals de setmana serà el moment, segons Budó, d'analitzar si el tancament de bars i restaurants és suficient o calen mesures "addicionals" o accions més dràstiques com seria l'estat d'alarma. Una opció que tot i estar sobre la taula, com d'altres mesures, el Govern no ha pres cap decisió respecte d'això.

El ministre Illa ha apuntat que el toc de queda requereix declarar l'estat d'alarma i ha afegit que abans volen saber si compten amb el suport suficient al Congrés.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS