En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa,"Obre la porta al lloguer social", neix de la "necessitat de garantir el dret a l'habitatge" a les persones en situació vulnerable però també davant de la creixent demanda arran de la crisi sanitària.

Segons la fundació SER.GI, una de les conseqüències més alarmants és el progressiu increment de persones que no poden pagar les hipoteques i lloguers i que s'acaben trobant amb un desallotjament.

Paral.lelament, diuen, la falta d'habitatge "assequible" i l'augment d'habitatges buits i segones residències sense llogaters ni turisme "ofereixen una possibilitat per repensar el lloguer tradicional".

L'entitat vol incrementar el nombre de pisos que gestiona a les ciutats de Girona, Figueres, Salt, Lloret, Caldes de Malavella, Vidreres, Maçanet de la Selva i Cassà de la Selva. Per això, fa una crida als propietaris particulars que tinguin pisos buits a posar-los al lloguer a través de la seva entitat obtenint "avantatges".

Entre ells, el cobrament "garantit", el compromís de retorn del pis en el mateix estat de conservació, assegurança multirisc i gratuïta mentre tingui vigència el contracte, seguiment periòdic, gestió administrativa, tràmits i la bonificació de part de l'IBI (en funció del municipi).

Segons l'entitat, durant el 2019, hi ha hagut 499 famílies gironines que, a més de perdre la casa, s'han quedat amb un deute gairebé de per vida, perquè no han pogut afrontar la hipoteca i el banc els ha desnonat.

De tots els llançaments que s'han fet efectius l’any passat, sis de cada deu (el 61,7%) són contra particulars i famílies que estaven de lloguer i no han pogut afrontar les quotes mensuals. En concret, 1.107 casos.

Actualment la Fundació SER.GI fa el seguiment de 273 habitatges que acullen famílies en risc d’exclusió a Girona, Lloret de Mar, Figueres, Caldes de Malavella, Salt i La Bisbal.

La Fundació SER.GI destaca que l’administració competent no té un dispositiu útil per donar resposta a la demanda de lloguer social actual.