En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un cotxe aturat al control perimetral de Mossos. / Foto: Jordi Bataller (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat un dispositiu amb 5000 agents, 200 punts de control i que comptarà amb la feina dels 200 cossos de policies locals.

El conseller ha agraït reiteradament el "grau de compliment" de les mesures per part de la ciutadania i ha indicat que els patrullatges "en cap cas tenen voluntat de sancionar amb caràcter recaptatori, sinó que purament tenen un caràcter pedagògic".

Sàmper ha explicat que durant les darreres tres setmanes s'han posat 15.258 denúncies administratives per saltar-se alguna de les mesures restrictives, de les quals 8.834 les han posat policies locals i 6.424 mossos. Hi ha hagut 330 establiments sancionats, 243 per part de les policies locals i 87 pels mossos. S'han tancat 13 locals, 8 els mossos i 5 les policies locals, ha indicat.

Pel que fa a les cavalcades de reis "una línia vermella són les aglomeracions", ha destacat el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado. Per això "s'està treballant amb formats alternatius perquè la canalla i les famílies vegin els reis i hi hagi fires, però tot requerirà una adaptació", ha dit.

"Evidentment els reis portaran els regals, però no ho podran fer com sempre" i "tampoc hi podran haver els dinars o sopars amplis amb família i amics", ha exposat Delgado. "El format clàssic de cavalcada en aquests moments de cap manera seria viable", ha reblat.

El responsable de Protecció Civil també s'ha referit al fet que darrerament reben "moltes consultes sobre activitats assembleàries, associacions, per fer activitats com votacions". En aquest sentit ha destacat que "és un moment en el qual tota activitat comporti interacció social s'ha d'evitar". "Millor ajornar-ho si no és imprescindible", ha coclòs.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS