En directe: Hora del Jazz

 Llagostera Ràdio on-line

Un control dels Mossos d'Esquadra. / Foto: Eloi Tost (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dilluns la pròrroga del toc de queda a Catalunya fins el 23 de novembre com a mesura davant de la pandèmia de la covid-19.

D'aquesta manera es manté la prohibició establerta el diumenge 25 d'octubre de circular per la via pública entre les 10 del vespre i les 6 de la matinada, excepte si es tracta de desplaçaments essencials, que cal justificar.

La pròrroga es fa en els mateixos termes i, així, es consideren desplaçaments essencials els de motius laborals, quan no es pugui teletreballar; serveis sanitaris i socials; assistència sanitària i per anar a la farmàcia d'urgència, i la cura de persones grans, menors d'edat o persones dependents o especialment vulnerables. També està permès tornar a casa des de centres educatius o  per tornar d'activitats culturals, si bé ara estan suspeses per una altra resolució.

La pròrroga de les mesures actuals davant de la covid-19 incorporarà una ampliació de l'horari per anar a buscar menjar per emportar, que fins ara acabava a les 21 hores i passarà a ser fins les 22 hores. En aquest cas es pot arribar a casa més tard de les 22 hores en què comença el toc de queda sempre que es disposi del tiquet de compra. Aquest canvi no afecta l'hora d'entrega del menjar fins les 23 hores per part dels 'riders', que es mantindrà igual.

Es permet la circulació dels vehicles per carreteres que transcorrin per Catalunya sempre i quan tingui origen i destí fora del territori. La circulació del transport de mercaderies està permesa sempre.

Es poden passejar animals de companyia entre les 4 i les 6 de la matinada, durant el temps imprescindible i de manera individual.

La resolució fa referència a la "greu situació epidemiològica" del coronavirus a Catalunya i el "seu impacte en la capacitat del sistema sanitari", segons un informe amb data 6 de novembre de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i que "justifica el manteniment de les condicions que van motivar l'adopció de les mesures" de restricció de la mobilitat nocturna.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS