En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plaça Catalunya de Llagostera durant la vigència del toc de queda. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller ha argumentat que és una restricció que "no afecta" la ciutadania de la mateixa manera que la resta de mesures plantejades pel Govern i ha demanat que la gent "s'acostumi" a la limitació.

De fet el toc de queda nocturn de 10 de la nit a 6 de la matinada és una de les restriccions que el Govern ha decidit prorrogar durant deu dies, fins el 23 de novembre, juntament amb el confinament perimetral de Catalunya i els confinaments municipals de cap de setmana de 6 de la matinada de divendres i a 6 de la matinada de dilluns.

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que es plantejaran que els confinaments perimetrals dels municipis puguin passar a ser de territoris supramunicipals –com les comarques o les regions sanitàries- d'aquí a 10 dies sempre que els criteris "purament mèdics" ho aconsellin.

En el cas del toc de queda, Sàmper ha avançat que probablement serà "un confinament que ens haurà d'acompanyar molt temps" perquè afecta "relativament poc".

També ha previst que s'allargui en el temps l'obligatorietat de portar mascareta o la necessitat de mantenir una distància social, que ha qualificat de "mesures estructurals" que "han vingut per quedar-se".

El subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha apuntat que cal "canviar les pautes socials i com tenim les interaccions" i ha demanat "interioritzar el canvi d'hàbits". A més, ha volgut posar el focus en la importància de la ventilació als espais tancats i mantenir les relacions socials dins del cercle habitual.

El conseller ha argumentat la pròrroga de les restriccions perquè "falten més dies" per poder "dominar" la pandèmia i ha assegurat que la decisió "parteix de l'empatia amb les dificultats dels ciutadans". També ha agraït el "compromís" de la ciutadania en la baixada en les xifres de mobilitat, especialment de 10 de la nit a 12 de la nit.

D'altra banda, Sàmper ha detallat que en la darrera nit els Mossos han aixecat 62 actes per incompliment de les restriccions i ha remarcat que ha estat la primera vegada que no s'ha hagut de tancar cap establiment. El conseller ha apuntat que des del 16 d'octubre els Mossos han fet 10.449 denúncies mentre que les policies locals n'han fet 13.575.

Pel que fa al cas concret d'establiments, des del 16 d'octubre s'ha denunciat 149 locals per part dels Mossos i 331 per part de policies locals. El conseller d'Interior ha volgut destacar "la gran coordinació" dels dos cossos policials.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS