En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) considera que provocarà una pèrdua al sector de la restauració i l’oci nocturn de més de 4.000 milions d'euros en 9 setmanes.

De fet la Fecasarm qualifica d’”inassumibles” les mesures que conté el pla d’obertura progressiva d’activitats que proposa la Generalitat de Catalunya. Per això reclamen les mateixes mesures que a Madrid: poder obrir fins les 23h, toc de queda a partir de la mitjanit i aforaments del 50% a l’interior i del 75% a l’aire lliure. Des de la patronal asseguren que això és “l’única opció viable”.

Fecasarm xifra en 15.000 milions d'euros les pèrdues totals del sector des de l'inici de l'estat d'alarma, tenint en compte les que calculen que es produiran entre el pròxim dilluns 23 de novembre i el 18 de gener, mentre estigui vigent el pla d’obertura progressiva de la Generalitat. D’aquests 15.000 milions d'euros, calculen que aproximadament 10.700 milions pertanyen a la restauració i 4.000 milions al sector de l’oci nocturn. Segons l’entitat, aquestes xifres comportaran el tancament definitiu de “milers” de negocis.

La federació diu que les ajudes aprovades fins a la data no cobreixen ni un 3% de les pèrdues d’ambdós sectors. Per això, en un comunicat, insten a la Generalitat a “dialogar” i a “cercar noves mesures igual d’eficaces però menys restrictives de drets i menys letals per a les famílies que viuen d’aquests dos sectors”.

“La fórmula de carregar-s’ho tot no s’hi val. A tal efecte només cal que mirem cap a Madrid, on es conjuga el dret a la salut amb el dret a la llibertat d’empresa”, ha dit el president de la Fecasarm, David López.

Segons han explicat en un comunicat, Fecasarm continua a l’espera de que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es pronunciï respecte de les mesures cautelars sol·licitades per la patronal demanant la suspensió de la vigència de les mesures aprovades el 29 d’octubre.

Fecasarm va qualificar les mesures d’ ”arbitràries, enganyoses, desproporcionades, ineficaces i innecessàries” i assegura que amb el toc de queda nocturn es podien evitar “unes mesures tan restrictives envers la restauració i l’oci nocturn”. “El dany és irreparable”, han sentenciat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS