En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, creu que el proper escull que es podrà "salvar al més aviat possible" del pla de reobertura serà que la cultura pugui ser un salconduit per a trencar el confinament dels caps de setmana.

Destaca però que ha de ser sempre que els indicadors sanitaris siguin favorables.

"Amb una negociació mai surts al 100% amb el que voldries", ha reconegut, una mesura que ha qualificat de "factible" per garantir a tota la població l'accés a la cultura "en viu".

D'altra bandsa, la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el decret que regula els ajuts extraordinaris destinats als professionals i tècnics de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual i d’altres activitats culturals, aturat pel Departament de Treball la setmana passada per evitar un nou col·lapse com el dels autònoms.

El pressupost per als subsidis s’incrementa dels 3,5 milions d'euros als 6,5 milions i s’estableix que el criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, complint els requisits previstos i d'acord amb la disponibilitat pressupostària. En cas que no hi hagi prou dotació econòmica, i sempre que no es pugui ampliar l'import, els ajuts s'hauran d’atorgar prioritàriament als beneficiaris amb menys ingressos.

Per Ponsa, l'aturada dels ajuts respon al fet que l'executiu va valorar que hi havia algun aspecte que no estava "ben fet" i buscava evitar a tota costa la polèmica amb els autònoms, un "tema que va doldre molt".

La consellera també ha assegurat que no hi ha un problema de comunicació al Govern, sinó que respon a la dificultat de gestionar una pandèmia. "Amb la millor de les intencions, no es fa tot bé i hi ha errors humans", ha asseverat.

És el cas, assegura, de l'errada del DOGC que excloïa a les sales de concerts, que defensa que es va intentar resoldre "amb la màxima celeritat". Sobre les reivindicacions d'aquet sector, que portava mesos amb la persiana abaixada, Ponsa ha afirmat que, malgrat que no sigui la millor de les solucions que puguin obrir amb cadires i taules i sense servei de bar, és una opció "bona". També ha explicat que "a tothom" li agradaria anar més enllà del 50% de l'aforament perquè l'activitat cultural fos viable, però recorda que fins al 70% s'han habilitat línies d'ajut.

La titular del Departament de Cultura circumscriu les recents topades en el si del Govern "no com a picabaralles" sinó com a discussions "normals" des de posicions ideològiques "diferents, que són lícites" i creu que un president potser hauria servit per "dirimir" entre opcions contraposades.

La consellera de Cultura també ha avançat que ja tenen a punt el pla que defineix, a grans trets, com es podran fer les cavalcades de reis. "Està a punt d'entrar al Procicat, amb l'allau de plans per a la reobertura ens van demanar que esperéssim", ha reconegut.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS