En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'advocada Carla Vall durant la lectura del manifest amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. / Foto: Blanca Blay (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les institucions catalanes han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics o familiars.

"És hora que us feu responsables i intervingueu", recull el manifest unitari del 25N llegit per la seva autora, l'advocada Carla Vall, en l'acte institucional central del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El manifest insta els homes a fer-se "còmplices" d'un món millor i avisa els agressors que "no hi haurà cap espai per la a la impunitat". "Les violències masclistes només es poden eliminar des de l'arrel", ha conclòs Vall durant l'acte a plaça Sant Jaume de Barcelona.

El manifest d'enguany ha estat marcat per la pandèmia i ha recordat les dones que han hagut de conviure durant el confinament amb l'agressor.

"S'ha demostrat que per a moltes ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència", ha llegit Vall, que s'ha dirigit a les dones que han "resistit" i ho han explicat, a les que han pogut "escapar" i a les que actualment segueixen a casa.

Davant d'aquest context, Vall ha expressat a través de la lectura del manifest el "ferm compromís" de les institucions per desplegar polítiques públiques que garanteixin l'atenció i la reparació de les supervivents i ha mostrat reconeixement cap a les persones que han fet el pas de sortir de la situació de violència i les entitats i les associacions que han atès l'emergència.

"Necessitem un compromís per garantir la vida digna de les dones i nenes", ha apuntat.

El manifest unitari, que s'ha llegit després del minut de silenci, ha estat consensuat per les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona; l'Ajuntament de Barcelona; l'Associació Catalana de Municipis; la Federació Catalana de Municipis; i la Delegació del Govern.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS