En directe: Compàs de cobla

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Totes les residències de Catalunya faran un test ràpid d'antigen a tots els residents entre el 21 i el 24 de desembre i, després de Nadal, un cribratge universal amb PCR.

Així consta al Protocol operatiu sobre al interacció residents-familiars i treballadors en període de Nadal a les residències de gent gran, aprovat per Salut.

El document afirma que es prioritzaran les sortides llargues dels residents "de com a mínim tres dies o més" i mantenint contacte amb una única bombolla de convivència. No s'autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, i excepcionalment es permetran sortides d'un dia o de cap de setmana.

Els centres podran organitzar estratègies de tests ràpids als familiars que visitin els avis a les residències.

Les sortides d'un dia o cap de setmana seran fruit de l'acord entre resident i família, equip assistencial i direcció del centre.

Pel que fa als passeigs terapèutics pels voltants de la residència amb familiars, es faran assegurant les mesures de protecció, i en tornar, no caldrà fer cap prova o test als residents.

El protocol inclou també que les residències maximitzaran i ampliaran els espais destinats a les visites de familiars. La recomanació és que hi vagin tres persones simultàniament. En els centres en que no es puguin fer visites per motius epidemiològics, es posarà a disposició dels residents i de les famílies el mitjans per fer trobades telemàtiques "de forma àmplia" durant el Nadal.

A més, es recomana als familiars tenir especial cura durant els set dies anteriors a la vista o sortida, evitant qualsevol interacció amb persones de fora de la bombolla de convivència. A més, sempre que hi hagi una sortida d'un resident s'haurà de signar una autodeclaració responsable en què es garantirà l'aplicació de les mesures de protecció i el coneixement del risc de no seguir les recomanacions.

El Departament de Salut ha indicat que totes les mesures que contempla el protocol són de caràcter excepcional per a aquestes dades i "estan supeditades a l’evolució dels indicadors epidemiològics i a les recomanacions de Salut Pública".

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS