En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A poc més d'una setmana per Nadal, Aragonès ha fet una nova crida a la responsabilitat i ha recordat a la ciutadania que els contagis de la covid-19 es produeixen per la interacció social.

El vicepresident ha defensat que les festes nadalenques no es poden celebrar com estàvem acostumats per molt que tots necessitem el "caliu" de famílies i amics.

En concret, ha assegurat que després de "tants mesos" de pandèmia no es pot acceptar que "normalitzem la tragèdia". "Si no complim amb les mesures posem en perill els nostres. Si pensem que per fer trobades fora de la bombolla no passa res, posem en perill les persones més vulnerables", ha alertat.

El líder d'ERC al Parlament ha demanat a la ciutadania que sigui "curosa" i que actuï amb tota la "consciència i precaució del món". "Responsabilitat pels dies que vénen", ha conclòs Aragonès.

En la mateixa línia, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, també ha demanat a la ciutadania ser "curosos" i "seriosos" amb les seves decisions de cara als propers dies. Ha dit que aquest 2020 no es poden posar per davant els interessos "socials als personals", en una referència a les trobades de Nadal. "Ens agradaria estar tots junts en família, però no podrà ser", ha insistit.

Sàmper ha avalat la decisió de reobrir determinats centres comercials després d'haver-ne garantit la ventilació "òptima". Ha assegurat que l'executiu català treballa per garantir el "binomi" entre salut i economia.

El titular d'Interior ha posat d'exemple la gestió de la pandèmia que s'ha fet al Japó. Ha recomanat als catalans que es trobin més endavant, el febrer o al març. "Siguem capaços en benefici de tota la societat i de Catalunya d'intentar que el Govern no es vegi amb la obligació de tirar enrere", ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha mostrat "molt preocupada" per les dades epidemiològiques de Catalunya i les de l'entorn. Això sí, s'ha mostrat esperançada pel coneixement clínic adquirit respecte la covid-19 i per la proximitat de la vacuna.

Sobre la vacuna ha recordat que és "segura" gràcies a un esforç mundial i que no s'ha saltat "cap fase en l'elaboració de la vacuna". Ha advertit, però, que quan comenci la vacunació els efectes trigaran a notar-se.
Per això, ha defensat gestionar la situació sent "molt escrupolosos". Ha reclamat posar el "focus" en les persones més vulnerables, com els usuaris de les residències de la gent gran.

"No abaixem la guàrdia. Tenim la vacuna a tocar. Cal un darrer esforç ara que ja veiem la llum al final del túnel", ha reclamat. Això sí, igual que Aragonès, Vergés ha alertat que en cas que sigui necessari es "retrocedirà si fa falta" en les mesures de flexibilització de les restriccions.

Vergés ha emplaçat la ciutadania a "complir les mesures" i a tenir "coresponsabilitat". També ha criticat que govern espanyol per ser "'únic Estat" que no mou "ni un dit" amb les ajudes.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS