En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut treballa en un nou mètode de càlcul dels indicadors i que ara es basa en els test d'antígens i no en les PCR. Això fa que l'Rt es situi entre l'1,45 i l'1,50.

Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha detallat que el mètode es basa en el tests d'antígens i no les PCR i dona una foto més "actualitzada". Això situaria els casos de la darrera setmana en 12.000.

Davant d'això, ha dit que "clarament s'haurà de reduir mobilitat i interacció social" i "com més aviat millor", al temps que ha afirmat que s'està en fase d'expansió.

Ha explicat que el Govern està analitzant la situació però que no hi ha cap decisió presa. També s'ha mostrat partidari d'endurir el pla de Nadal i de sortides dels residents d'un "mínim de tres dies".

Les dades publicades per Salut aquest dimecres indiquen una Rt d'1,22 però aquesta és la situació que hi havia fa tres dies ja que es basa en les PCR i els resultats d'aquestes poden tenir fins aquestes 72 hores de demora.

Per tal d'obtenir una foto més actualitzada, Salut ha treballat en les darreres setmanes en un nou mètode de càlcul dels indicadors fent ús dels tests d'antígens, amb els que s'obtenen els resultats el mateix dia. El secretari de Salut Pública ha dit que han comprovat que aquesta és una manera "robusta i fiable" de calcular els indicadors.

"No estem bé i m'atreviria a dir que anem malament", ha estat l'anàlisi fet per Argimon. Ha afegit que la situació és conseqüència d'haver incrementar la mobilitat i la interacció – ha qualificat d'"impressionants" les imatges de Barcelona durant el pont de la Puríssima- però no creu que el pla de reobertura hagi estat un error tenint en compte les possibilitats econòmiques del país. "Si fóssim un país ric les decisions que prendríem serien diferents", ha reiterat.

Ha afirmat també que tot sembla indicar que s'està davant de la tercera onada i ha afegit que la corba d'aquesta tindria la mateixa durada que les anteriors –entre 3 i 4 setmanes de pujada i les mateixes de baixada- però amb un pic "menys alt" que l'anterior.

"Si fas una passa i veus que no va en la bona direcció has de fer pas enrere i això és normal a la vida", ha declarat. Tot i reconèixer que s'haurien de prendre mesures al més aviat millor, ha afirmat que els tempos en l'administració a vegades són "complicats" i no es poden aplicar mesures d'un dia per l'altre.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS