Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El secretari de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Josep Carreras, alerta que limitar l'obertura a les franges d'esmorzars i dinars fa pràcticament "inviable" mantenir els restaurants oberts.

"És una descàrrega flagrant que fa l'administració de la responsabilitat que té d'assumir les despeses de tancament dels establiments.

Ens deixen obrir però amb tantes i tantes limitacions que no ens surt a compte, i la realitat és que a majoria del nostre sector s'està arruïnant", ha criticat. L'únic punt positiu que veuen és permetre la mobilitat entre comarques per anar a establiments hotelers.

"Estem molt decebuts, i ja hem perdut la confiança en aquells que prenen les decisions perquè ho fan sense analitzar les conseqüències i amb una falta d'empatia brutal", ha lamentat Carreras que sosté que les restriccions anunciades pel Govern a bars i restaurants suposen, de facto, un "tancament encobert".

Segons el secretari de la Federació, les cafeteries i els bars que principalment serveixen esmorzars o fan menús al migdia han pogut anar "trampejant" la situació tot i que, per les restriccions d'aforament, igualment els números "no surten".

L'hostaleria alerta que la situació més dramàtica és la dels restaurants que, a més, amb les noves restriccions no podran oferir sopars. La decisió de limitar l'obertura a esmorzars i dinars és, segons Josep Carreras, una estocada final per als restaurants: "Et deixen obrir però et posen una tapia a la porta i obliguen els empresaris a fer-se càrrec de les despeses", ha exposat.

Carreras sosté que el Govern està fen una "descàrrega flagrant" de la responsabilitat als empresaris: "En comptes d'assumir les despeses del tancament dels establiments, ens deixen obrir però amb tantes i tantes limitacions que no surt a compte". El secretari de la Federació afegeix que "la majoria" del sector "s'està arruïnant" perquè està assumint despeses de la seva butxaca i sense rebre ajudes efectives.

L'única nota positiva que l'hostaleria valora de les restriccions anunciades és la de permetre la mobilitat entre comarques per a nuclis familiars que tinguin reserves a establiments turístics. Carreras sosté que és una "escletxa" per salvar la temporada d'esquí i la situació dels allotjaments de muntanya però creu que no serà un revulsiu per a la resta d'hotels o establiments.