En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra en un operatiu preventiu. / Foto: Gemma Sánchez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans perquè "es pot enganyar la norma, però no el virus".

Aragonès ha dit que per "vetllar pel compliment" de les restriccions s'ha encarregat a Interior que reforci els controls, "no tant amb voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a la majoria que compleix escrupolosament amb les indicacions".

En tot cas, ha dit que els ciutadans no poden "buscar excuses, autoenganyar-se, fer compliments simulats de la norma".

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que els cossos policials han aixecat 1.027 actes relacionades en l'àmbit de la restauració a l'octubre (456) i al novembre (571) per l'incompliment de les mesures anticovid.

"Cada vegada haurem de ser menys pedagògics i més contundents a l’hora d’aixecar les actes", ha explicat el comissari  el mateix dia que el Govern ha limitat l'obertura de la restauració a esmorzars i dinars i ha tancat els bars i restaurants dels centres comercials.

"La ciutadania ja està avisada, ja sap el que pot fer i el que no", ha advertit Molinero, que ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva del sector durant les properes festes de Nadal.

Les actes que s'han aixecat en el marc del dispositiu Oris vinculades a la restauració van ser 1027 durant els mesos d’octubre i novembre. Si bé el novembre es van aixecar actes principalment per fer activitats prohibides per l’autoritat sanitària (89), incomplir l’horari d’obertura (78) i l’aforament (66), al novembre van ser per incomplir altres mesures cautelars de l’autoritat sanitària (114), no portar mascareta (87) i incomplir altres límits en establiments o organització d’activitats (79).

El comissari ha advertit que "la picaresca és molt elevada" a l'hora de saltar-se les restriccions imposades pel Procicat. "Continuem fent una crida a la responsabilitat individual de cadascuna de les persones, però evidentment el període de pedagogia ja l’hem vingut fent durant dos mesos".

Molinero ha destacat que el cos està "en contacte permanent" amb el gremi de la restauració, amb el qual treballen de forma conjunta per combatre les infraccions que poden suposar un increment dels contagis de coronavirus.

Pel que fa a les festes de Nadal, Molinero ha explicat que des del mes d'octubre ja es fa un treball específic de patrulles de seguretat ciutadana que vetllen pel compliment de les restriccions en bars i terrasses.

El cos preveu que hi haurà "un increment notable de persones al carrer fent les compres o celebrant festes de Nadal o assistint en àpats de dinars o esmorzars" i per aquest motiu incrementaran el patrullatge, ha explicat.

Molinero ha destacat que la coordinació entre els Mossos d'Esquadra, les policies locals i la Guàrdia Urbana "es fa des del primer dia que comença la pandèmia en tots els sectors i en tots els àmbits".

"El treball conjunt no només existeix, el que fem en període nadalenc és incrementar més el patrullatge preventiu i reactiu conjunt", ha afegit. També es continuarà treballant en coordinació amb serveis de seguretat privada, ha afegit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS