En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Part de la plantació localitzada en un xalet de Platja d'Aro. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les investigacions van començar al juny quan agents de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van rebre l'avís que en un xalet de la urbanització Mas Nou s'estarien produint activitats relacionades amb tràfic de drogues.

La policia va establir diversos dispositius policials en els quals van comprovar que, efectivament, l'immoble estava dedicat al cultiu.

La Policia Nacional, amb el suport de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, va establir un dispositiu la matinada de l'11 de desembre amb entrada i registre del xalet.

A dins, hi van localitzar les 934 plantes en diferents estadis de creixement i repartides en diverses estances. També van comissar 80 llums, 26 aparells de refrigeració i circulació d'aire, extractors, filtres i més de 100 transformadors, entre altres aparells elèctrics.

Es calcula que el frau elèctric derivat del funcionament del cultiu s'enfila fins als 112.098,86 euros (729.270 kWh), a banda del risc de sobrecàrrega i d'incendi.

Els agents van detenir el responsable del cultiu com a presumpte autor d'un delicte contra la salut públic i defraudació del fluid elèctric.

L'actuació ha tingut lloc menys d'una setmana després que es desmantellés un altre cultiu amb gairebé 500 plantes a Lloret de Mar. Des de la Policia Nacional, remarquen que per a la localització d'aquest i altres cultius la col•laboració ciutadana ha estat fonamental.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS