En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Part del corall i alguns estris que tenia l'home denunciat. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el cas arran d'un vídeo que va rebre la Unitat de Medi Ambient de Girona.

En ell, es podia veure una persones que ensenyava tres caixes de cartró plenes de corall vermell. A partir d'aquí, la policia va començar les tasques d'identificació de l'home que sortia en el vídeo.

Quan el van trobar l'home, de 57 anys veí de Calonge, va explicar als agents que havia estat capturant el corall a Palamós en el seu temps lliure durant 15 anys, tot i que ja en feia dos que no en recol·lectava. Tot i així, havia estat guardant tot el corall en les tres caixes que sortien en el vídeo.

La Unitat Regional de Medi Ambient va comprovar que les caixes emmagatzemades contenien corall vermell, concretament n'hi havia 22,9 kg. Posteriorment els agents van inspeccionar l'embarcació amb la qual l'home caçava el corall. Després la van immobilitzar i precintar i es van emportar els estris que utilitzava l'home per recol·lectar el corall.

L'home, que no té antecedents, ha estat denunciat davant del Serveis Territorials de Girona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Des dels Mossos d'Esquadra recorden que actualment està totalment prohibit pescar corall vermell, ja que hi ha una moratòria de deu anys a les aigües de Catalunya.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS