En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons un informe presentat per Pimec, només un 15% dels empleats per compte propi podria aguantar una tercera onada sense problemes, mentre que la resta reconeix que tindria grans dificultats per seguir treballant.

En concret, el 40,9% reconeix que hauria de tancar, mentre que el 44,1% diu que podria continuar, però "no massa bé".

Segons ha explicat el gerent de l'àrea institucional de la patronal, Àngel Hermosilla, els sectors més afectats continuen sent l'hostaleria i la restauració, tot i que altres com la construcció comencen a tenir més problemes.

D'altra banda, Hermosilla ha volgut fer esment de la situació que travessen sectors com l'oci infantil o el dels firaires, els quals considera que estan "invisibilitzats". "Tenen un impacte important en l'ocupació, però han passat desapercebuts perquè alguns estan tancats des del mes de març; [...] la seva situació és d'inquietud total, perquè se'ls apliquen fortes restriccions i les ajudes que arriben són molt baixes", ha comentat Hermosilla.

Segons l'informe presentat aquest dimarts per Pimec, el nivell d'activitat continua sent baix a les petites i mitjanes empreses de Catalunya. Entre les enquestades, només un 34,5% reconeix que té un 50% o més d'activitat respecte als mesos previs a l'estat d'alarma. Per altra banda, un 18,3% assegura que la seva activitat és nul·la.

Tot i que la percepció de la situació econòmica general ha millorat respecte a l'inici de l'estat d'alarma, les pimes segueixen preocupades per la situació actual. Segons l'última enquesta de Pimec, les empreses catalanes valoraven amb una nota d'1,8 punts sobre 5 la situació econòmica, una xifra poc allunyada respecte a la puntuació d'1,62 atorgada al març.

El pessimisme generalitzat està íntimament lligat a l'evolució de les vendes durant l'exercici 2020. Segons l'estudi de Pimec, cap empresa ha aconseguit incrementar la seva activitat per sobre un 25%, mentre que només un 4,3% ha registrat un augment d'ingressos. D'altra banda, un 6,5% ha mantingut el mateix nivell d'activitat, mentre que el 89,3% ha patit una davallada d'activitat. D'aquestes, gairebé la meitat ha reduït en un 50% o més la seva facturació respecte a l'any passat.

De cara al 2021, un 86,4% de les empreses té previst experimentar problemes financers, sobretot durant el primer semestre de 2021.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS