En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència en funcions i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions ja previstes per a Cap d'Any i no les hagi endurit.

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, ha assegurat que "les autoritats sanitàries han considerat que aquestes són les restriccions adequades", malgrat que diverses veus del col·lectiu mèdic i investigador s'han pronunciat a favor d'endurir-les. També ho va reclamar l'expresident de la Generalitat Quim Torra.

Davant d'això, Budó ha assenyalat que "no hi ha cap comunitat autònoma que en aquests moments estigui implementant unes mesures tan dràstiques".

La consellera ha fet referència no només al toc de queda sinó també a les restriccions d'aforament de comerços, l'àmbit esportiu, la cultura i el culte, i que la restauració té limitats els horaris. "Tenim més mesures restrictives, com és el confinament comarcal diari i el perimetral de Catalunya", ha afegit.

A més, ha recordat que per Cap d'Any només es poden reunir "un màxim de deu persones de dues bombolles" i que tant els Mossos d'Esquadra com les policies locals posaran en marxa un dispositiu ampliat "per fer complir aquestes restriccions establertes".

Preguntada per si hi podria haver canvis d'última hora sobre les limitacions, ha respost que "no es pot descartar que s'hagi de prendre una mesura o una altra". "Hem après a no negar categòricament" cap decisió, ha indicat. Tot i això, ha evitat "avançar ni especular escenaris".

També s'ha referit al procés de vacunació contra el coronavirus i ha dit que no té constància que s'hagi produït cap retard, més enllà de l'inconvenient que ha suposat el problema logístic de Pfizer a Bèlgica, que ha endarrerit l'entrega de dosis per Europa. "Em consta que s'estan fent les vacunacions amb les dosis que es van obrir", ha explicat, i ha afegit que les noves vacunes que "avui ja han arribat" permetran continuar el procés segons el calendari previst.

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS