En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una treballadora obrint la porta del comerç de Platja d'Aro aquest dissabte. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Continua el malestar dels empresaris i comerciants de Platja d'Aro amb les mesures del Govern català.

El problema és que la casuística del municipi, que s'omple els caps de setmana, fa que el tancament de dissabtes i diumenges i el confinament perimetral colpegi "durament" contra aquest sector.

El president de l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Manel Canadell, reclama ajudes directes en cas que hagin de "seguir tancats".

Per això, han mantingut la protesta de la setmana passada quan van decidir fer una obertura simbòlica. Aquest passat dissabte van tornar a fer-ho, esperant que els escoltin. "Hi ha gent que ho està passant molt malament, estem ofegats i no tenim ajudes. Necessitem treballar o que ens compensin per tancar".

Els comerciants diuen que "Estem discriminats amb Girona, Figueres o qualsevol ciutat gran, perquè aquí estem sols i som poca gent. Ens sentim abandonats i hem de seguir pagant impostos i ningú ens perdona res. Uns podran aguantar un temps, però molts acabaran tancant el negoci", adverteixen.

L'acció de protesta ha servit per posar en evidència els efectes del tancament perimetral. Tot i que no atenien a clients, la realitat és els carrers de Platja d'Aro estaven buits, malgrat que els caps de setmana sol tenir una afluència important. Amb tot, recorden que són negocis segurs, que han invertit en mesures de seguretat i que "estan patint una doble crisi".

"Nosaltres, des d'un punt de vista sanitari també som víctimes de la pandèmia, però és que a més, ho som des d'un punt de vista econòmic. Això és el que no entenem i per què aquí no es pot fer com d'altres països on es compensen les pèrdues", assenyala Canadell.

El suport als comerciants és "molt important" a Platja d'Aro, si bé bona part dels que tenen botiga no han pogut protestar perquè no són del poble i el confinament perimetrals els impedeix venir. A més, també compten amb el suport de l'Ajuntament i altres associacions de comerciants d'arreu.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS