En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El govern espanyol i les associacions d'autònoms han assolit aquest dimarts un preacord sobre la pròrroga de la prestació extraordinària per cessament d'activitat fins al 31 de maig.

Segons ha indicat ATA en un comunicat, el pacte, que encara s'ha de tancar, permetrà rebaixar del 75% al 50% el nivell de caiguda d'activitat necessari per accedir a la prestació, i ajornarà fins al juny la pujada de la quota prevista per aquest any.

A més, no caldrà haver cobrat l'ajut entre el març i el juny del 2020 per accedir a la prestació, i s'eliminaran les traves d'accés als autònoms de temporada.

Segons indica ATA, si es confirma el pacte es duplicaran els beneficiaris dels ajuts fins als 700.000 autònoms.

"Per ara, és un gran acord", ha assegurat el president d'ATA, Lorenzo Amor, que ha volgut deixar pel maig la negociació sobre l'augment de les quotes, que s'havia de començar a aplicar aquest any. "Vull agrari la voluntat d'arribar a acords del govern i el suport de la CEOE", ha afegit.

També l'associació UATE ha descrit com a positiu l'esborrany de l'acord, que recull "aportacions importants" defensades pel col·lectiu. "Celebrem els avanços i seguim treballant", ha indicat la seva secretària general, María José Landaburu.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS