En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior del centre comercial Espai Gironès de Salt. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern català ha autoritzat aquest dimarts transferir 5 milions d'euros al fons de contingència del departament d'Empresa per ampliar la línia d'ajuts directes als comerços que estan obligats a tancar fins el 24 de gener.

En concret per aquells que estan dins de centres comercials i els que tenen més de 400 metres quadrats.

La decisió fa que la línia d'ajuts passi de 10 a 15 milions d'euros, i que el pagament s'ampliï dels 2.500 als 3.750 euros per establiment. Segons ha informat l'executiu, la línia d'ajuts s'activarà "en breu" i el seu objectiu és "pal·liar els efectes econòmics derivats de les noves mesures".

D’altra banda, el Govern també ha aprovat mesures comptables per tal d'habilitar que el Departament de Cultura materialitzi un primer paquet aquest 2021 d'ajudes econòmiques per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector cultural per un import de 5 milions d'euros.

Amb aquesta transferència de crèdits pressupostaris, l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural disposarà de 2,8 milions i l'Institut Català de les Empreses Culturals, 2,2 milions d'euros, que es destinaran al suport de la cultura popular i a la compensació per a la reducció d'aforaments en espectacles, respectivament.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS