En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una dona rep una vacuna. / Foto: Dincat

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dincat fa una crida a tots els professionals que acompanyen i donen suport a les persones del col·lectiu de discapacitats intel·lectuals per demanar-los que no dubtin i es vacunin per lluitar contra la covid-19.

Les residències que atenen a persones amb discapacitat, considerades per l'OMS col·lectiu de risc davant la covid perquè en molts casos tenen associats factors de risc, van iniciar amb èxit el seu procés de vacunació a principis de gener.

En aquest context, Dincat manifesta que la vacuna és científicament segura i efectiva i demana el compromís ètic i professional dels treballadors que atenen a persones vulnerables, per acabar amb el virus i recuperar la normalitat de forma segura.

Amb aquest objectiu, se suma a la campanya #JoEmVacuno i la complementa amb la seva pròpia #DincatEsVacuna, sota la que englobarà un seguit d’accions de sensibilització i conscienciació entorn la importància de vacunar-se.

“Les vacunes han evitat milers de morts al llarg dels anys i ara està a les nostres mans evitar-ne moltes més. És una qüestió molt seriosa i cal que tots siguem responsables”, apunta Carles Campuzano, director de Dincat.

Tot i que fins ara només s’ha vacunat en residències, Dincat fa extensiva aquesta crida a tots els professionals del sector, com als de les escoles d’educació especial, als de centres d’atenció diürna, als de suport a l’autonomia a la pròpia llar o als dels centres d’atenció precoç, perquè, arribada l’hora, es vacunin sense dubtar-ho.

D’altra banda, Dincat demana a l’administració pública accelerar el procés de vacunació, no només en els espais residencials, sinó, també, entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment nens petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la covid-19, familiars que els cuiden i professionals que els acompanyen.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS