En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La séquia Monar de Girona durant els treballs de reparació. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona està treballant per reparar la séquia Monar i així poder garantir el cabal del riu Onyar, a partir del 8 de febrer.

Un ensorrament parcial del mur del sobreeixidor del canal provocava que, tot i que la comporta de regulació estigués tancada, el nivell de l'aigua superés l'estructura i una part del cabal avancés fins al riu Güell.

Per fer-ho, el consistori està construint al canal un nou parament de formigó d’uns 24m de longitud i uns 60cm d’alçada, que unirà solidàriament el muret amb la base existent de formigó mitjançant esperes amb barres d’acer corrugat. D'aquesta manera poder assegurar el correcte funcionament de la comporta, ubicada a l'alçada del Col·legi Maristes, en un punt posterior al mur, de manera que tot el volum d'aigua de la séquia es desviï de nou cap al sifó sota el riu Güell i s'aboqui a l'Onyar.

A més, aprofitant el tall del cabal d’aigua de la séquia Monar des del punt de captació a Bescanó i el rescat piscícola al llarg del canal, l’Ajuntament de Salt també hi està fent actuacions de manteniment.

L'obra es va adjudicar per un import de 18.488.,56 euros.

 

Vota el número 1

Pel 23 d'abril

COL·LABORADORS