En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El departament de Salut preveu arribar en els propers dies al màxim de la pressió assistencial a les UCI, on actualment hi ha 730 pacients ingressats, segons les darreres dades.

El secretari de Salut Pública, Marc Ramentol, ha dit que serà un pic "marcadament superior" al registrat en la segona onada, quan es va arribar als 594 pacients que necessitaven cures intensives a Catalunya.

El secretari general de Salut ha subratllat que aquesta situació "compromet" l'activitat assistencial dels centres sanitaris. Actualment s'ha hagut de desprogramar entre un 20% i un 30% de l'activitat quirúrgica, percentatge que varia en funció de l'hospital i del territori.

Davant d'aquesta situació, i també sobre com pot impactar a Catalunya la transmissió comunitària de la variant britànica del coronavirus, Ramentol ha avançat que des de Salut no poden defensar un relaxament "rellevant" de les actuals mesures a partir del 7 de febrer. "El risc a què ens exposaríem seria altíssim", ha advertit.

Aquesta setmana, el Govern comença l'avaluació de la situació epidemiològica i del sistema sanitari, així com d'altres factors, per decidir sobre les restriccions actuals davant de la pandèmia.

Ramentol ha indicat que la variant britànica correspon al voltant del 9% de les mostres analitzades pels hospitals que s'encarreguen de fer-ne la seqüenciació genòmica.

L'estabilització de la pressió assistencial que s'està produint a les UCI arriba uns dies més tard que s'assolís el pic de contagis de la tercera onada. Ramentol ha afirmat que, tot i que la tendència es manté descendent, la baixada del número de contagis és "exasperadament lenta". El coordinador de la unitat de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha apuntat que els agradaria que el descens fos "més ràpid" però ha reconegut que això "implicaria endurir mesures".

Mendioroz ha apuntat que darrera aquesta situació, hi ha un múltiples factors, entre els quals, ha destacat, les reunions de Nadal i persones amb vincles epidemiològics amb el Regne Unit. En aquest sentit, ha confirmat que s'ha detectat "algun cas" de la variant britànica.

Sobre la vacunació, Ramentol ha confirmat que aquest dilluns han rebut les 65.520 dosis que esperaven de Pfizer. Són un total de 56 safates, si bé són menys de les compromeses inicialment, 61. Les 8.500 dosis de Moderna han arribat aquest dilluns a la tarda

El secretari general de Salut ha assenyalat que l'arribada d'aquestes dosis permet reprendre la vacunació, després dels problemes de subministrament dels últims dies i que les neveres del vaccí quedessin buides. Les dosis que arriben aquesta setmana serviran "fonamentalment" per a les segones rondes a les residències i entre els professionals sanitaris.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS